Lessen

ZwangerFit

ZwangerFit

Als je zwanger bent is het goed mogelijk om op een leuke en verantwoorde manier te sporten. Zwangerfit is een les waarin de jarenlange ervaringen op het gebied van zwangerschapsgym gekoppeld zijn aan de laatste inzichten over zwangerschap en de kennis over het functioneren van het hele bekkengebied. Alleen door speciaal opgeleide en gecertificeerde fysiotherapeuten kan dit concept gegeven worden. Wij staan garant voor een optimale training en begeleiding van de zwangere en pas bevallen vrouw.

Voor wie?

Zwangerfit is bedoeld voor de vrouw die actief wil blijven in de periode rond haar zwangerschap. Het is mogelijk om op ieder moment te beginnen. Het grote voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden. Bij problemen of klachten - al dan niet zwangerschapsgerelateerd – wordt meteen ingegrepen en grotere problemen kunnen worden voorkomen.

Na de bevalling zal aan het herstel worden gewerkt zodat het op een verantwoorde manier mogelijk is om weer te beginnen met je eigen sport of om de belasting van het dagelijkse leven zonder klachten aan te kunnen. Er kan 6 weken na de bevalling worden begonnen.

Opbouw Zwangerfit programma

Er wordt gebruik gemaakt van de basiselementen van fitness. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van de gehele bekkenregio. Uiteraard wordt de algehele conditie ook getraind. De training wordt optimaal afgestemd op het individuele niveau van de deelneemster.

Zwangerschapsgerelateerde klachten

Bij zwangerschapsgerelateerde klachten zoals rugpijn of schaambeenpijn wordt eerst een individuele afspraak gemaakt bij sportfysiotherapeute en ZwangerFit docente Christine Deutzmann. Tijdens de individuele begeleiding worden de problemen besproken en behandeld om klachten te verminderen.

Theorielessen

Naar wens kunt u deelnemen aan de informatie bijeenkomsten over onder andere belasting en belastbaarheid tijdens de zwangerschap, ademhaling en houdingen tijdens de bevalling. Het is ook mogelijk om dit met een partner te doen, de partner leert de barende zo goed mogelijk te ondersteunen.

Daarnaast is het mogelijk om advies te krijgen over houdingen tijdens voeden van het kind, tillen van het kind en dragen van het kind in een draagdoek of draagzak.

Bij voedingsproblemen kunt u een afspraak maken met de diëtiste van Dieetplaneet in onze praktijk en op wens wordt een voorlichting door een lactatieverpleegkundige verzorgd.

Flexchair en Medical Taping

Bij het trainen van de stabiliteit kan er gebruik worden gemaakt van de flexchair. Dit is een speciale kruk die verbonden is met de computer. Op de computer voer je opdrachten uit en krijg je visuele feedback van je bekkenbewegingen.

Medical Taping kan ondersteunend voor verschillende klachten worden gebruikt. Het is mogelijk om bijvoorbeeld de lage rug te ondersteunen. Met medical taping wordt je niet beperkt in je bewegingen, je spieren reageren adequater op bewegingen waardoor je meer stabiliteit in het dagelijkse leven ervaart en klachten verminderen.

Interesse?

Maak dan een afspraak voor een individueel intakegesprek. Het intakegesprek wordt gerekend als een fysiotherapeutische behandeling. De deelname aan de ZwangerFit lessen is 100 Euro per 10 lessen. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een deel van de kosten vergoed te krijgen. Hiervoor dient men zelf de factuur naar de verzekeraar te sturen. De les vindt plaats op donderdag van 17 uur tot 18 uur. Voor vragen en aanmelding kun je contact opnemen met Fysio 020.