Fysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die geheel gericht is op sporters. Bijvoorbeeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen. Of voor mensen die een topprestatie willen neerzetten en zich daarvoor willen voorbereiden zodat blessures voorkomen worden. Maar ook voor mensen die (nu) niet kunnen sporten door een handicap of chronische ziekte.

Wanneer sportfysiotherapie?

  • Sportblessures
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Advies blessurepreventie
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma's en prestatieverbetering
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

Behandeling

Onze sportfysiotherapeut begrijpt goed wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe je geblesseerd bent geraakt. Hij kijkt naar je persoonlijke situatie en context en bespreekt je doelen. Op basis daarvan wordt een behandelplan en revalidatieschema op maat voor je opgesteld.

De behandeling kan bestaan uit oefenprogramma’s, met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Indien nodig gebruiken we braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur in de behandeling. Gedurende het behandeltraject worden er test- en meetmomenten gehouden. Dit om de vorderingen in kaart te brengen en het behandeltraject eventueel bij te stellen. De resultaten worden vastgelegd in een elektronisch patiënten dossier.

Informatie en contact

Neem voor meer informatie contact met ons op. Je kunt je ook direct bij ons inschrijven. Wij bepalen dan op basis van een screening of wij je verder kunnen helpen.